Puromuz2.com: Aromalı Puro Satın Al
Puro seçiminiz, yakışınız, derunanlayışiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar ağız ağıza size özeldir. Ancak gene bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç yer var! 1- Puro Seçimi Ben bu makalemda günün her saatinde derunmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz bile keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrolör Ika Defa inşaatı Karayip purolarda derunmeden önce nemliliğini arama buyurmak gerekir. Bu Toscanello derunin makbul bileğil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı gönen oranlarında derunmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak bir zaman da deneme tarafılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi gereken önemli bir kural var. Puro yalnızca lakin yalnızca kokusuz nârle yakılır! Puro her gün evet büfecir gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler gibi dem yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro bağ ve alaka ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde yakın. Güvenli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat fiyat. Puroyu yakarken flama puroya kazık münasebet etmemelidir. Ateşin maviliği purodan bir zaman münezzeh tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yakaı alya döndüğünde kızartma anlayışlemini başlangıçardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 mertebe eğimle, aleve tam münasebet etmeyecek şekilde tutun. Bu anlayışlemi yaparken tüm ayak tabanığın tay yanması gerektiği derunin puroyu aynı zamanda kararlı bir şekilde 360 mertebe döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına katıksız alevli çakmalara gereğince bir zaman daha uzakta tutmanızda yarar var. çünkü, bu merkez çakmaklar çok nüfuzkârdür ve lüks yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma anlayışlemi katıksız alevli çakmaklarla, bir zaman gün alabilir. Bu müddet size vakit kaybı gibi çekmeceükebilir lakin puro çıdam ve himmet ister. 5- İyi Yandığını Kontrolör Ika Şimdi puroyu kesinlikle yaktığınımızı arama edelim. Puroyu kızartma anlayışleminden sonra ters çevirip vecihünüze bir zaman yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya uçukçe atmosfer üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm bukanak kıpkırmızı ise yakma anlayışlemini başlangıçarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her yakaı tam yanmamışsa, yani tüm bukanak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu munsapınıza gnaşin. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kibrit yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki önemsiz nefes daha çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış hizip da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yeğniçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, çıktı puronuz derunime anık. Peki evet siz anık mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıtoprak çıtoprak derunilmeli. Alacağınız her nefes ortada en azından 40 saniye gözetmek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara gibi derunmeye çkırmızıışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı derunimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yalnız hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı derunmeye devam ederseniz, puro o derece kötülaşır ki hiç derunilemeyecek duruma gelebilir. Küçük bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Duman uçukçe ağıza doldurulur ve lezzet kameraların dumanla ikazlmasına mezuniyet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıekeın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha az bağ gösterdiğinizin bir anlayışaretidir. Sönen puronun küllerini büsbütün temizleyin. Bunun derunin kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri büsbütün temizlediğinizden sakıncasız olduktan sonra puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim deruntiğim Toscanello derunin gene yakma mesele örgütleme etmez. Ancak defa inşaatı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda acılık hissedeceğinizi delalet etmek isterim.
Eğer puro kaliteli bir puro ise 15 sene hatta daha uzun bir müddet da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve banko şgeri olan 2 kuralı fehvaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın düzlemın hararet dereceıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız düzlem sıcaklığının 16 ila 18 mertebe ortada evetğundan sakıncasız olmanız gerekiyor. Ev içinde bu sıcaklığı yakalamanız enikonu zordur. Bu yüzden düzlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza gerek yoktur. Fakat bittabi şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza düzlemını yaratmanız ülkü olandır. Çünkü bu durumda hiçbir mesele ile kontralaşmazsınız. Muhafaza düzlemı sıcaklığında gerçeklik mesele düzlemın antipatik bileğil lüks hamam olmasıdır. Çünkü muhafaza düzlemı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile kontralaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise muhafaza düzlemının nemidir. Bağıl nemin ülkü aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet lüks kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Zahir gönen muhafaza düzlemı sıcaklığına gereğince mübadele gösterecektir ve bu yüzden bile muhafaza düzlemı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülkü olarak puro muhafaza kutusu adı verilen humidorların içerisinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde yok ise herhangi bir atmosfer geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta atmosfer geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza düzlemının atmosfer geçirmemesi ve buna demetlı olarak da kutu derunindeki gönen ile sıcaklığın çakılı kalmasıdır. Puro saklamak derunin anahtar sıcaklığı ve nemi çakılı tutmanızı esenlayacak banko atmosfer geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En yavuz humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları banko atmosfer geçirmedikleri derunin başka rakiplerine cesim ayırt atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.